top of page
Λίλλιαν Παπασπύρου

 

Κλασικό Μπαλέτο, Μοντέρνος Χορός, Χορευτική Γυμναστική

 

Η κυρία Παπασπύρου γεννήθηκε στη Λουσάκα Ζάμπια και μεγάλωσε στη Ν.Αφρική. Ξεκίνησε τον κλασικό χορό στα 5 της χρόνια και συνέχισε  σε επαγγελματικό επίπεδο  στη σχολή της Μάγιας Σοφού όταν γύρισε στην Ελλάδα.  Είναι απόφοιτος του Αμερικάνικου Κολεγίου με Β.Α στο χορό και την αγγλική φιλολογία, καθώς και κάτοχος των διπλωμάτων της Royal Academy (RAD) και Imperial Society of Dancing (ISTD).  Η κυρία Παπασπύρου έχει 20 χρόνια πείρα στη διδασκαλία σε μικρά παιδιά στον κλασικό και στο μοντέρνο χορό.  Έχει επίσης εργασθεί στους παιδικούς σταθμούς της Αγ.Παρασκευής και συνεχίζει.  Το Σεπτέμβριο του 2008 ίδρυσε τη Σχολή Χορού Lillian στην Αγ.Παρασκευή.

 

Lillian Papaspyrou Lillian Dance School

Συνεργάτες

B-boy Aidi Breakdance Lillian Dance School
Aidi Ormeni

Breakdance

Ο Άιντι Ορμένι ασχολείται επαγγελματικά με το Breakin’ και είναι γνωστός και ως B-boy Aidi. Μέλος των ομάδων Mad Squad και Breakingz. Ξεκίνησε να χορεύει και να προπονείται εντατικά από το 2011, και σε αυτό το διάστημα έχει καταφέρει να κερδίσει ή να διακριθεί σε διάφορους διαγωνισμούς. Έχει πρωταγωνιστήσει σε διάφορα μεγάλα διαφημιστικά όπως για την Caprice, Jumbo κ.α., παράλληλα παραδίδει μαθήματα και σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Επίσης έχει συμμετάσχει σε χοροθεατρικές παραστάσεις όπως, στην παράσταση THE ROOTS 2021 με τον χορογράφο Kader Attou στο Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου, στην παράσταση Dancing, Rolling, Spinning, Flying 2021 με την χορογράφο Στέλλα Φωτιάδη(Still Pilgrim Paradox), στην παράσταση PIETA II 2019 με την χορογράφο Αντωνία Οικονόμου στην Εναλλακτική Σκηνή ΕΛΣ, στην Εθνική Λυρική Σκηνή με το Project Swing Meets Hip Hop για το TEDx Athens 2017 EDGE. Παράλληλα έχει συμμετάσχει στο χορευτικό εργαστήριο Λέοντες – κινησιολογίας της Αντωνίας Οικονόμου με θέμα την ανάπτυξη κινησιολογικού ρόλου και σωματικής έκφρασης/επικοινωνίας, καθώς και στο εν εξελίξει καλλιτεχνικό πείραμα This is a Space της χορογράφου Αντωνίας Οικονόμου.

Έλενα Γκαλκανοπούλου

Σύγχρονο / Contemporary

Η Ελενα Γκαλκανουπουλου είναι τελειόφοιτη της Ανώτερης Επαγγελματικής σχολής χορού Φυλλιδας Μαντζιάρη και του Αριστοτελειου πανεπιστημίου τμήματος επιστημών προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης με πτυχιακή εργασία πάνω στη μουσικοκινητική αγωγή. Παράλληλα είναι κάτοχος του πτυχίου διδασκαλίας του αγγλικού συστήματος  Istd στο κλασσικο μπαλέτο και το μοντερνο.  Από την ηλικία των 6 χρονών ασχολείται με το κλασσικό μπαλέτο και είναι κάτοχος πτυχίων της Royal Academy of Dance (Rad). Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κλασικού και σύγχρονου χορού στην Ελλάδα, στην Ευρώπη καθώς και στην Αμερική με καταξιωμένους χορευτές και χορογράφους. Έχει πάρει μέρος ως χορεύτρια σε παραστάσεις των Ανώτερων επαγγελματικών Σχολών χορου Καφαντάρη και Φυλλιδας Μαντζιαρη κ σε ομάδες χορού καθώς και σε event και project χορού. Τον τελευταίο χρόνο πήρε μερος στο τηλεοπτικό show “Your face sounds familiar”. Τα τελευταία 9 χρόνια έχει ασχοληθεί με το αγωνιστικό κομμάτι του χορού κατεβάζοντας μαθητές σε διαγωνισμούς χορού και έχει αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις.

Έλενα Γκαλκανοπούλου ​ Σύγχρονο / Contemporary Lillian Dance School
Βενετία Καναβέλλη Modern Dance - Lillian Dance School
Βενετία Καναβέλλη

Modern Dance Kida / Μομτέρνος Χορός Παιδικό Τμήμα

Η Βενετία Καναβέλλη είναι φοιτήτρια στο 2ο έτος του διπλώματος DDE modern της ISTD (Diploma in dance education) και πτυχιούχος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων από το πανεπιστήμιο του Πειραιά. Από την ηλικία των 3 ετών ασχολείται με το κλασικό μπαλέτο και με χορούς όπως Μοντέρνο, tap dance, musical, hip hop, σύγχρονο και commercial dance. Ως χορεύτρια εχει λάβει μέρος στη χοροθεατρικη παράσταση "Απολλωνία Τέχνη" με την ομάδα Dizgravity, σε event χορου, καθώς και στο τηλεοπτικό show "Your face sounds familiar". Εχει παρακολουθήσει μαθήματα σε summer camp της Royal Academy of Dance (RAD) και είναι κάτοχος πτυχίων της.

Μελίνα Πάντζαρη

Pilates / Contemporary / Improvisation

Απόφοιτος Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα (τμήματος χορού) και κάτοχος πτυχίου Χορευτών/Καθηγητών Χορού από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή "Χοροχρόνου", κάτοχος διπλώματος Pilates Mat work and props by Alan Herdman, καθώς και φοιτήτρια στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα Εκπαίδευσης και αγωγής στην προσχολική ηλικία.

Κάτοχος διπλωμάτων έως επίπεδο Advanced Foundation της R.A.D.

Συμμετείχε στην 4η Μπιενάλε στην Αθήνα 2013 (AGORA) με τι έργο: "Εξηγώντας την κρίση σε μια χορεύτρια" του Κωνσταντίνου Μίχου,καθώς και στο Φεστιβάλ Αθηνών 2017 με το έργο "Ιφιγένεια εν Αυλίδι" του Κωνσταντίνου Μίχου. Συμμετείχε στο δραματοποιημένο παραμύθι του Μ. Κοντολέων "Η φωτιά στο βουνό" σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μυλώνη στο Μέγαρο Μουσικής 2017. Συμμετείχε στις παραστάσεις χορού με την ελληνική ομάδα της R.A.D. το 2012, 2014, 2016, καθώς και σε παράσταση με την ελληνική ομάδα Ballet team on point το 2018. Χορογράφησε και συμμετείχε στο video clip "Glow-Your lion project" της Αντωνίας Μαυρονικόλα, καθώς και στο video clip της hip hop μπάντας "Λόγος Τιμής" στο κομμάτι "Ελεύθεροι" σε χορογραφία Χάρη Κούσιου και σκηνοθεσία Αλέξανδρου Παπαθανασόπουλου. Επίσης συνεργάστηκε με το Χοροθέατρο ART και την χορογράφο Άρτεμης Ιγνατίου στην παραγωγή "Ξεριζωμός- Μνήμες Σμύρνης".

MELINA PHOTO2.jpg
bottom of page